mFórum

mHypotéka - chcete ? POZOR NA TO !

martin.zaplatilek :: 20-06-08 15:15 :: mHypotéka/mHypotéka Light

Zpět Zobrazení - strom

mHypotéka - chcete ? POZOR NA TO !

20-06-08 15:15, 195.39.6.---

1

Dobrý den,
rád bych se ještě jako klient mBanky podělil o aktuální zkušenost s přístupem banky ke svým klientům.
U mBanky mám své účty cca 3 měsíce a neboť právě provádíme rekonstrukci domu, rozhodl jsem se jako doplňkové financování využít nabídky nového produktu mHypotéka. Vše vypadalo dobře, včetně úroku i možnosti využít bilančního účtu. Šel jsem tedy do toho.

Výchozí pozice klienta: ženatý, 2 nadprůměrné příjmy, jeden splácený úvěr ze SFRB, žádný kontokorent, žádná kreditka, žádné exekuce, žádné nesplacené pohledávky, oba zaměstnaní na dobu neurčitou (stejný zaměstnavatel 8 resp. 5 let). Ručení nemovitostí s odhadem 3x vyšším než výše úvěru a úvěr do 50% celkové částky vydané na rekonstrukci. V mBank na účtech částka dosahující 80% požadovaného úvěru.

Po jednání s hypotéčním poradcem banky jsme dodali všechny potřebné podklady včetně odhadu od bankou uznaného odhadce (cena 5500 Kč), výpisu z katastru + snímek katastr.mapy, doložení příjmů, výpisy z účtů atd. atd., tedy kompletní a detailní přehled o hmotném a finančním zajištění domácnosti ....
Po dvou týdnech jsme byli vyzváni k doplnění podkladů harmonogramu výstavby + prováděcího projektu stavby, čili nyní již má banka i detailní informace o tom, s kým, jak a co stavím/rekonstruuji, jak to vypadá u nás doma .....
Podle poradce v mBank naprosto bezproblémová a čistě formální záležitost.

Výsledek: "Vaše žádost byla zamítnuta na základě vyhodnocení vnitřních kritérií mBank. "
Logicky jsem se začal pídit po důvodu - bylo mi poradcem sděleno, že banka důvody uvádět nemusí, že udělení úvěru není nároková záležitost. S tím souhlasím, avšak vzhledem k tomu, že nyní banka o mé domácnosti ví téměř vše a já bych rád znal jen důvod, jak ke svému rozhodnutí dospěla, to mi připadá jako poněkud velký nepoměr ....
Čili: několik ztracených dní shánění podkladů + peníze vydané na ověření podpisů + nemalá částka vydaná za odhad atd. Při všem více uvedenéma tomu, že u mBankmám uloženou poměrně slušnou částku nemá tato instituce aspoň tolik slušnosti, aby se se mnou bavila.
Nejde mi o to, že mi úvěr neudělí (i když při těch kritériích přemýšlím, co tak ještě klient má nabídnout ...), ale o to, že v podstatě není od banky stopa klientského přístupu. A o úrovni a alespoň stopě vyváženosti v komunikaci nemluvě !

Zkuste najít nějaký jiný komunikační kanál, kde se v mBank dostanete k informacím kromě mFóra ? Operátor ? To je pěšák bez informací, totéž pracovníci těch pár poboček a kiosků, kde jde o totéž - lidé bez kompetencí. Chtěl jsem hovořit s někým z centrály, čistě informativně - pracovník pobočky mi sdělil, že na pracovníky centrály má jen e-maily (!) a ty navíc nesmí sdělit. Kontakty na webu ? Nic. Poštovní adresa ? P.O. Box .... Zveřejněná struktura banky ? Ale jděte ....
Měl jsem za to, že mezi bankou a pochybným teleshopem by měl být trochu rozdíl. To, že není, jsem si bohužel uvědomil až nyní. S finanční a časovou ztrátou už nic neudělám, ale aspoň využiji možnosti varovat ostatní - POZOR, POZOR, POZOR ! Kde je netransparetnost a absence komunikace, tam číhají problémy !
Hodně štěstí jinde !

--upraveno 23/06 zbiejczuk - stížnost vyřešena, následně upraven proces, aby v případě zamítnutí z důvodu záznamu v registru byl klientovi oznámen důvod--

Re: mHypotéka - chcete ? POZOR NA TO !

20-06-08 15:39, ---.cust.nbox.cz

2

Napadla me takova kacirska myslenka, jestli duvod zamitnuti nejak nesouvisi s tim, ze uz ted mate 80% na uctu, takze by Vam banka ty penize pujcila vlastne zadarmo. Aspon podle vyse uvedeneho mi to pripada jako nejpravdepodobnejsi moznost.

20-06-08 15:45, 195.39.6.---

3

Sice mam, ale prostavim je (rozpocet meli k dispozici) - nebo ze by chteli, abych ty penize ulozil prozatim na ucet v jine bance ? Ostatne, to udelam tak jako tak, tady se uz bojim byt ...

20-06-08 16:51, ---.192.broadband4.iol.cz

4

--->
http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=47432&t=27471#reply_47432

mBank

mBank

20-06-08 16:58, 10.30.15.---

5

Pane Zaplatílku,

dělám to zcela výjimečně, ale tentokrát se musím ohradit proti Vašemu příspěvku. Napadáte mBank a to bohužel několikrát na základě informací, které se neshodují se skutečností.

Rozumím tomu, že nejste spokojen s tím, že jsme zamítli Vaší žádost o hypotéku. Na druhé straně má pro tento krok mBank zřetelný důvod. Prostudoval jsem si osobně Vaší složku a tomuto důvodu zcela rozumím. Mimochodem tento důvod je v rozporu s jedním tvrzením, které uvádíte výše. Jsem přesvědčen, že ačkoliv jsme Váme tento důvod nekomunikovali, měl byste ho znát. Pokud Vás bude stále zajímat, poté můžete příští týden zavolat na telefoní číslo naší cetrály. které máme uvedeno na našich internetových stránkách. Kolegyně si zapíší Váš kontakt a po ověření Vaší identity (z důvodů ochrany osobních údajů) Vás budeme kontaktovat zpět a důvod Vám sdělíme.

Tím jsem se dostal k další části Vašeho příspěvku. Telefoní číslo na centrálu mBank je volně dostupné na našich internetových stránkách. Stejně tak jsme před několika měsíci zřídili a mnohokrát komunikovali emailovou adresu hypoteky@cz.mbank.eu. Tato adresa je výhradně zřízena k podpoře našich klientů při vyřizování žádostí a informacích o hypotékách. Vyřešili jsme již řádově stovky dotazů touto formou a odpovídáme zpravidla během jednoho dne.

Vůči Vašemu příspěvku se ohrazuji, protože jsou v něm informace, které nejsou v souladu s realitou a poškozují pověst unikátního produktu na tomto trhu. Jelikož jsme oproti Vám v nevýhodě, jelikož ctíme pravidla spojená s ochranou osobních údajů, nemůžeme takto přímo napsat konkrétní důvody. Jsme připraveni Vám je komunikovat osobně.

Jiří Báča

ps. Mimochodem růst objemu schválených hypoték je mimořádně vysoký a v tomto týdnu jsme oslavili prolomení jedné "magické" hranice.

20-06-08 17:03, ---.192.broadband4.iol.cz

6

--->
http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=47440&t=37113#reply_47440

20-06-08 17:04, 195.39.6.---

7

Výborně, děkuji za pozitivní zprávu - proč to ale muselo dojít až takto daleko ? S vaším pracovníkem jsem neúspěšně dva dny několika telefonáty věc řešil a odpovědí bylo "nic víc mi neřekli, kontakty vám dát nemohu, banka důvod nemusí sdělit" - tak co jsem podle vás měl dělat ?! Kontakt na žádnou jinou kompetentní osobu mi i přes opakovanou slušnou žádost neposkytl .... Jsem ale opravdu zvědavý, kde je ta chyba, doma jsme probrali vše bod za bodem a opravdu netušíme ...

20-06-08 17:09, 195.39.6.---

8

A ještě dodatek - jak jsem uvedl už v úvodním příspěvku (kde mimochodem nevím, v čem jsou uvedená fakta nepravdivá, vše je podle vám dodaných materiálů - pochopitelně neuvádím konkrétní částky, což je asi logické), já rozhodně akceptuji vaše právo rozhodnout se podle vašich interních kritérií, zda mi úvěr přidělit či nikoli. Nejsem spokojen s komunikací a nepoměrem mezi mnou poskytnutými daty a informacemi poskytnutými vámi + "neprůstřelností první linie". Toť vše.

Váš aktuální postoj však pozitivně oceňuji a jsem rád, že vše jde najednou řešit. Šlo to ale už hned na počátku, nebo ne ?

20-06-08 17:14, ---.192.broadband4.iol.cz

9

Přeji hezký víkend!
Jen pro osvěžení ... malá lekce češtiny: abys, abyste, bys, byste, ji vs. jí, ni vs. ní, vás vs. Vás ...

P. S.: Taky píšu hrubance a chyby ...

20-06-08 17:21, 195.39.6.---

10

No, ještě že se přiznáte Také pěkný víkend, doufám, že příští týden bude opravdu vše podle příslibu pana Báči. Nashle !

20-06-08 19:07, ---.opt2.point.ne.jp

11

Zakladatel vlákna by měl se s námi poděli o svoji zkušenost.
Byla mu přislíbena pomoc nad rámec mBank.
A co udělá nespokojený žadatel?
Inu začne si ztěžovat na internetu.
http://www.bankovnipoplatky.com/forum/viewtopic.php?t=4624&sid=c583d4c08ec3a244536e6533df5270d4
Cápu že je člověk rozčílen a pln adrenalinu. Ale ráno bývá moudřejší večera.

20-06-08 20:03, ---.cust.nbox.cz

12

To je vpoho jsou tady tací, kteří si stěžovali i u finančního arbitra (a nemyslím tím případ pana Anderse). Hold s hypotékami tu bylo pár špatných případů, kteří hypotéku nedostali, a tak si ji tu později prostě vyřvali. Je pochopitelné, že to tu zas někdo zkouší znovu.

20-06-08 23:17, ---.192.broadband4.iol.cz

13

jasim:

Nechci se "martin.zaplatilek" zastávat, ale v časovém sledu:
1. www.bankovnipoplatky.com - pá červen 20, 2008 2:17 pm
2. www.mbank.cz - toto vlákno založeno - 20-06-08 15:15

Není to tedy jak uvádíte.
Časová posloupnost je tedy opačná.
Byl by to vrchol drzosti (a asi i zoufalosti), když by žadatel i přes vyjádření pana Báči pokračoval na jiných webech.
Původně by bylo Vhodnější psát pouze na stránky mBanky a pak výsledné vyjádření, kterého se nejspíš dostane žadateli v příštím týdnu, ze svého svobodného rozhodnutí, bez překrucování skutečností teprve předávat jinde.
Takhle mi to příjde, jako unáhlené a zmatené plivnutí na mBanku.

21-06-08 15:02, ---.net.upc.cz

14

Sakrys a ted jsme napnuti jako struny.
Co mohlo byt tim duvodem? Co jste p. Martine spatne uvedl v prvnim prispevku?
Chapu, ze mbank to nesmi prozradit, ale vy p. Martine, vy muzete.

A doufam, ze to pristi tyden udelate, pote, co vam to v mbank sdeli.

A ted vytka na mbank:
Jak pan Martin tvrdi, skutecne nechapu, proc nemuzete "krome internich duvodu" sdelit zadateli hypoteky nejaky rozumny duvod. Sice chapu, ze nekdy to muze byt skutecne zradne:
"Tak jsem vam to zamitli proto, ze jste cigan, pane Lakatosi"
ale i tak bych ocenil uprimnost. Bohuzel se pak nektere informace od mbank daji zneuzit/vyuzit v nejake sporu a zkomplikovat bance zivot. Nicmene by mne zajimaly odpovedi na tyto otazky:

1. Pokud bude zadatel v nekterem registru dluzniku (aniz by o tom vedel), dozvi se to pri zamitnuti?

2. Pokud bude castka hypoteky prilis vysoka vzhledem k zastave, nebo prijmum, tak
se opet dozvi pouze, ze to bylo zamitnuto, nebo se dozvi i (nizzsi) castku, kterou by banka byla ochotna pujcit?

3. Pokud sice zadatel nebude v registru dluzniku, ale budou tam vlastnici zastavni nemovitosti (napr. rodice zadatele), dozvi se tento fakt pri zamitnuti, nebo jen interni kriteria?

4. Pokud zadatel neuvede vsechny potencionalni dluhy do zadosti, (predpokladajme, ze je nechce umylsne tajit, proste si to neuvedomil), napr. zapomene na kontokorent, nebo splatky lednicky pres Multiservis apod. a hypotetecky mBanka na to prijde a bude to povazovat za duvod zamitnuti (ciste hypoteticky, treba jako pokus o podvod, nebo jednoduse neduveryhodny klient), dozvi se to klient pri zamitnuti?

schnecke

mRada

21-06-08 16:02, ---.net.upc.cz

15

Jiří B.: Nejsem v problematice a konkrétním problému zběhlý a sečtělý. Nicméně si myslím, že by stálo za to přehodnotit přístup ve věci nesdělování důvodu zamítnutí. Vím, že na něj není právní nárok, je to interní záležitostí banky. Nicméně si myslím, že by k férovosti a k typu otevřené komunikace, kterou se chce mBank prezentovat, mělo patřit důvody, alespoň v nějaké podobě, sdělovat. Stačí rámcově, aby odmítnutý klient měl šanci problém (v budoucnu) napravit. Věřím tomu, že v mnoha případech jde třeba i o neúmyslné nebo zapomenuté věci. Úmysl zcela jistě poznáte, z předložených dokladů. Navíc sdělení důvodu (stačí stručně, směr - zapomenutá kreditka, registr dlužníků, neúplnost dokladů, nedostatečná bonita atd.) beru jako fér v okamžiku, když klient, který žádá o hypotéku, vás prostřednictvím všech dokumentů pustí tak daleko do svého soukromí a intimity...

Kromě toho sdělení důvodů by zcela určitě zamezilo takovým vláknům, jako je toto.

Trošku mi to přípomnělo zkoušky na vysoké škole. Když ji neuděláte, máte právo (na akademické půdě ano) se podívat do své písemky, testů, vědět, co jste udělali špatně. Mít možnost se poučit, zjistit své chyby, mít možnost to příště napravit, při další zkoušce. Na laskavého zkoušejícího, který mi ukáže moje chyby a pomůže mi nepřímo pro příště, zcela určitě nebudu mít vztek.

Vím, že jsme v byznys sféře, nicméně by mBank tímto opět získala další body. Minimálně v "better feelings". Přitom stačí tak málo.

21-06-08 19:03, ---.tbcn.telia.com

16

Je to dalsi pripad neprilis dobre nasavenych procesu u mBank. Pokud nekdo mel tak jednoznacne identifikovatelny problem, jak pise pan Baca, mel byt vyrazen uz v ramci pre-approvalu na zaklade "neoficialnich" podkladu z online zdroju bez nutnosti platit za odhady, podpisy atd.

Nedotazena procesni stranka na jedne strane a k prodeji nadseni ICO zamestnanci na frontline na strane druhe mohou vyustit v mnohem vetsi prusvihy, nez je tento...

21-06-08 22:36, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz

17

Banka je instituce, kterou reprezentují lidé. Není tedy vina v hypotečním poradci, který se nezachoval ke klientovi dostatečně diplomaticky? Klienti jsou také různí a pokud se dostali do vzájemného kontaktu partneři a došla "kosa na kámen", toto vlákno je výsledkem...

22-06-08 00:31, ---.tbcn.telia.com

18

Hypotecni poradce je clovek, ktery za prodanou hypotekou vidi svou zcela konkretni provizi. Protoze mBank jede hodne na icare, ocekavam model s minimalnim zakladem a tezistem odmeny lezicim ve vykonove slozce.

Vzhledem k tomu, ze delam ve firme, ktera pro jeden segment taky pouziva ICO prodejce, vim, o cem mluvim. Ti lide produktum ne vzdy uplne rozumi, coz vsak kompenzuji prodejnim zapalem.

Nic proti motivaci prodejnich kanalu, ale jejich "kreativni energii" je treba usmernit prave spravne definovanym prodejnim procesem.

23-06-08 08:04, ---.192.broadband4.iol.cz

19

Asi to sem nepatří, ale napadla mne analogie:
Když jste uchazečem o zaměstnání, často se stává, že vás potenciální zaměstnavatel odmítne, přesto že očekáváte pozvání k pohovoru.
V lepším případě se vám dostane "pár výmluv" v podobě argumentů, které většinou nelze prorazit. Málokdy se uchazeči dostane odpovědi na otázku "proč?".
Je mi to divný, taky mám rád přímý a férový jednání, tak proč to tajit, když to člověk chce vědět ...
Třeba mu ta informace napomůže, až bude žádat jinde a proto by banka měla sdělit důvody zamítnutí.

mBank

mBank

23-06-08 08:39, 10.30.15.---

20

Dobrý den,

vidím, že se tu na předmětné téma rozeběhla korektní a zajímavá diskuse. Myslím, že rozumíte tomu, že nemohu být konkrétní v jednotlivých případech. Abych odpověděl na některé vaše dotazy vezmu hypotetický příklad, kdy hypotetický klient má negativní záznam v registru dlužníků. Toto ověření dělá banka až v průběhu schvalovacího procesu po podepsání souhlasu klienta a není možné ho udělat ihned na úplném počátku. Hypoteticky, pokud klient uvádí něco jiného (nezakládajícího se na pravdě), poté je to signál ještě silnější. Myslím, že banka je ochotna v mnoha případech sdílet důvod zamítnutí. Většinou se jedná o případy, kdy svojí informací pomůže změnit strukturu parametrů případu tak, aby byl pro obě strany akceptovatelný. Na druhé straně banky záměrně nezveřejňují detaily svých úvěrových postupů a to z důvodu eliminace rizika banky. Zvláště citlivě postupují u klientů, kteří uvedli nepravdivé informace...

Přeji Vám úspěšný týden

Jirka Báča

23-06-08 09:17, 195.39.6.---

21

Dobrý den, jsem rovněž rád, že se můj úvodní příspěvek stal zdrojem poměrně racionální a konstruktivní debaty o tomto konkrétním problému. A pokud jde o finální výsledek, pak zatím čekám na telefonát z mBank, kde jsem podle postupu navrženého panem Báčou na sebe zanechal telefonický kontakt - o výsledek se s diskutujícími zde samozřejmě rád podělím.

23-06-08 10:05, 195.39.6.---

22

Po telefonátu s pracovníkem mBank jsem se konečně dozvěděl to, po čem jsem tolik prahnul - důvod zamítnutí mé žádosti. Jde o záznam v registru CBCB z již splaceného úvěru, čili pátrání bude pokračovat. V období, z nějž záznam pochází, jsem splácel spotřebitelský úvěr od GE Money ve výši několika tis. korun + půjčku od Raiffeisen Bank ve výši několika desítek tisíc korun. Spotř. úvěr platím trvalým příkazem z účtu, splacen bude v září (jeho částku jsem zahrnoval do výdajů v žádosti), půjčku od RB jsem již splatil, banka mi obratem nabídla další úvěr jako bezproblémovému plátci. Nyní mne tedy čeká další zjišťování, jak jsem se do uvedeného registru dostal. Pro jistotu se raději podívám i do dalších registrů (Solus atp.), jeden nikdy neví, co za něj učiní jiní. Tady narážíme na oblast shromažďování citlivých dat bankami a dalšími institucemi bez vědomí klientů a to je otázka, která je velmi obecná a do tohoto vlákna typu obecností nespadá ...

Ještě bych závěrem trochu poopravil pana Báču v jeho tvrzení, že jsem v líčení svého případu uvedl nepravdivou skutečnost - to, že jsem v tomto registru veden, jsem nevěděl ani nemohl vědět, proto jsem tento fakt ani nemohl zamlčovat .... Opravdu jsem neměl důvod jakkoli klamat či zamlčovat kteroukoli z mně známých skutečností.

Nicméně, děkuji mBank a především panu Báčovi za vstřícný přístup, jsem rád, že šla věc poměrně rychle vyřešit a diskutujícím zde na fóru bych rád poděkoval za další konstruktivní podněty. Problematika "uvedení důvodů nepřidělení úvěru" se možná díky tomu dostala trochu více na světlo a možná to pomůže jiným klientům, kteří se ocitnou v podobné situaci. Změnu postoje banky / bank v této otázce bych osobně považoval za gesto slušnosti a deklarované transparentnosti rozhodování ve věcech klienta.

schnecke

mRada

23-06-08 10:46, ---.lam.cz

23

Samozřejmě pro konkrétního problému hypotéky nevidím, pohled má svoje dvě strany (zákazník - martin.zaplatilek a mBank). Nicméně z toho všeho, co bylo napsáno až doteď, bych řekl, že důvod zamítnutí měl být sdělen už dříve, nezajít tak daleko. Pokud to bylo neúmyslné, je férové a lidské, aby se to dověděl. Nikdy opravdu člověk dopředu neví, co a kde jaká instituce vás zapíše jako dlužníka do registrů, aniž byste to věděl. Nebo může jít už o dávno splacené dluhy, jen trčící v záznamech. Může se to stát každému a "nesdělení důvodu zamítnutí" (kdybych byl ve stejné situaci) by pro mě znamenalo frustraci v tomhle pseudoprávním státě.

Věřím, že se i na základě diskuze všech účastníků, i Jiřího, bude do budoucna jednat o posun ke zlepšení a transparentnosti.

zbijeczka

mRada

23-06-08 10:54, ---.net.upc.cz

24

martin.zaplatilek napsal(a):

> Ještě bych závěrem trochu poopravil pana Báču v jeho
> tvrzení, že jsem v líčení svého případu uvedl
> nepravdivou skutečnost - to, že jsem v tomto registru veden,
> jsem nevěděl ani nemohl vědět, proto jsem tento fakt ani
> nemohl zamlčovat .... Opravdu jsem neměl důvod jakkoli
> klamat či zamlčovat kteroukoli z mně známých
> skutečností.

Předtím, než já jsem žádal o hypotéku, jsem si prostě do CBCB zašel a na počkání si nechal vystavit výpis z registru. Naštěstí byl čistý. Každopádně stejný postup mohl zvolit i autor příspěvku. Takže formulaci "nevěděl" uznávám, zato formulace "nemohl vědět" už není pravdivá.

23-06-08 11:32, 195.39.6.---

25

Pokud poctivě platím své závazky (nebo jsem o tom alespoň přesvědčen), tak nevím, proč bych měl nejdříve obeslat a zaplatit výpisy ze všech registrů, zda o mé osobě náhodou nevedou záznam a náhodou není negativní. Jako prevence asi je to asi dobré, jenže musíte mít alespoň stopu pochybnosti, jinak je to trochu iracionální postup. Já jsem nepochyboval - bohužel Kdybych se navíc nedozvěděl, kde je zakopán pes, musel bych to absolvovat nyní - takhle alespoň zamířím na konkrétní adresu a uvidím, co za tajemství se tam skrývá.

zbijeczka

mRada

23-06-08 11:46, ---.net.upc.cz

26

2 martin.zaplatilek:
Pokud se ukáže, že jsi v registru neprávem, samozřejmě oni to opraví. Nebudeš první ani poslední, komu se to stalo. Jak budeš s hypotékou postupovat dále? Budeš žádat jinde nebo znovu u mBank?

Jinak můj názor je ten, že v případě záznamu v registru dlužníků by tento fakt měla banka klientovi hned oznámit. Právě proto, že v registru bývají chyby. V ostatních případech zamítnutí má banka samozřejmě plné právo odvolat se na své interní postupy.

23-06-08 12:39, ---.cust.nbox.cz

27

Tohle je bohuzel dalsi pripad spatne komunikace mBanky a klientu.

Byl by takovy problem v pripade nalezeni zaznamu o pujcce zavolat klientovi a zeptat se ho na to? Kdyby prinesl/poslal kopii o splaceni pujcky, tak mohlo vyrizeni hypoteky pokracovat.

Misto toho byla hypoteka bez sdeleni duvodu zamitnuta a klient byl obvinen ze lzi :-(

23-06-08 13:36, ---.brno.scia.cz

28

K tomuto zajimavemu tematu bych rad napsal moji zkusenost:
Vyrizoval jsem hypoteku u jedne stavebni sporitelny (SSCS). Behem schvalovaciho procesu me nasli v registru - dotycna pani me okamzite upozornila a ja jsem to okamzite vyresil. Cim to bylo - to by me ani ve snu nenapadlo! Nechal jsem si kdysi kdesi na letisti vnutit od nejake agentky kreditni kartu. Prestoze jsem ji nikdy nevyuzil, byl jsem veden v registru jako dluznik 40tis, coz byl limit te kreditky.
Nicmene jsem okamzite volal do Citybank, ze chci kreditku okamzite zrusit a vymazat z registru. Provedli to a resilo se to dal, az do uspesneho konce.
Mam dokonce pocit, ze v pripade te SSCS stacilo ustni vysvetleni problemu.
Ale hlavne ted vim, ze pani, ktera to vyrizovala, mela urcite vice zkusenosti a myslim si, ze byla i vice kompetentni.
A to je bohuzel uplny opak oproti mBank, coz dokazuje i toto vlakno. U mBank jsou zamestnanci jednak nezkuseni (pochopitelne), ale bohuzel take temer "nesvepravni", protoze se vse dulezite schvaluje na ustredi v Praze bez osobniho kontaktu.

zbiejczuk

mRada

23-06-08 14:15, 10.30.15.---

29

S Jiřím jsme na toto téma ještě dnes znovu hovořili a na další schůzce s oddělením úvěrů budeme diskutovat o tom, jak v podobných případech vyjít vstříc klientům, aby se podobné věci nestávaly. Myslím, že v případě problému se zápisem v registru, by nemělo být příliš složité upravit proces tak, aby se obdobným situacím předešlo.

Nicméně si myslím, že zde již několikrát zmíněné "komunikační problémy" jsou do značné míry v mBank pouze viditelnější - a jak vidíte, snažíme se z nich poučit a opravdu reagujeme a věci měníme. Co se schvalování na ústředdí týče, to rozhodně není naše specifikum...

mBank

mBank

23-06-08 14:28, 10.30.15.---

30

Dobrý den,

naposledy budu reagovat na toto téma, protože mimořádně korektní diskuse se již pomalu začala posouvat do méně korektní...

My v mBank máme jako hlavní heslo "Tvoříme historii". Jelikož otevřeně a interaktivně komunikujeme s Vámi - klienty mBank, troufnu si říct, že společně s Vámi tvoříme historii. Toto je jeden z nejlepších příkladů. V pátek jeden klient zmínil situaci na základě které nebyl schválen jeho úvěr. Výše vidíte, že důvodem bylo CBCB. Dnes na základě KOMUNIKACE s Vámi měníme proceduru. V případě, že důvodem zamítnutí bude pouze záznam v CBCB, poté to klientovi sdělíme. On(a) má pak možnost s touto informací pracovat dále.

Příjemný den

Jirka Báča

p.s. ukažte mi druhou takovou banku na tuzemském trhu ;o)

Zpět Zobrazení - strom

Chci se stát klientem Chci se stát klientem

Katalog produktů

Anketa

Víte, co je Kodex České bankovní asociace – Mobilita klientů?

Předchozí anketa

Jak chcete slavit 3. narozeniny s mBank? 
Hlasujte pro svůj tip do 23.8. 
Více info najdete v Průvodci.

mKoncert - narozeniny s populární českou skupinou

329

Pohádkové narozeniny - s pohádkovými divadly, akce hlavně pro děti

171

mPosvícení - narozeniny v duchu českých tradic

252

mLive - narozeniny v duchu ranní show dvojice Mareš a Hezucký

121