Kategorie
mFórum
Nucené pořízení kreditky Citibank
Re: Nucené pořízení kreditky Citibank
23-02-08 10:42, ---.bluetone.cz
Citibank má nejlepší podmínky pro kreditky na trhu?? No to se v poslední době muselo stát něco hodně zásadního - ještě před cca rokem, kdy mně pravidelně naháněli jejich otravní nahaněči, to byla nejdražší kreditka na trhu. Teda alespoň podle konkrétního modelu, kterej jsem si nebyl línej spočítat. Při dalším telefonickým teroru jejich lovců duší jsem neodbytnou slečnu s prázdnými marketingovými žvásty rozebral tak, že se omluvila a už více nikdo nevolal... :-D
23-02-08 11:32, ---.scnet.cz
Mám déle než 2 roky a pořád byla zadarmo, tak nevím o čem píšeš.
23-02-08 12:02, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
Aljosha napsal(a):
> Citibank má nejlepší podmínky pro kreditky na trhu?? No to
> se v poslední době muselo stát něco hodně zásadního -
> ještě před cca rokem, kdy mně pravidelně naháněli jejich
> otravní nahaněči, to byla nejdražší kreditka na trhu.
> Teda alespoň podle konkrétního modelu, kterej jsem si nebyl
> línej spočítat. Při dalším telefonickým teroru jejich
> lovců duší jsem neodbytnou slečnu s prázdnými
> marketingovými žvásty rozebral tak, že se omluvila a už
> více nikdo nevolal... :-D
kreditka citibank je draha pouze pokud ji nesplatis v bezurocnem obdobi, ktere je mimochodem jedno z nejdelsich, ale i tak mas moznost dohodnout si v tomto pripade pravidelne splatky za podstatne nizsi urok, ma i spoustu doplnkovych sluzeb jako moznost sledovani v internetovem bankovnictvi, hotovost na zavolanou, ci pojisteni - to me ovsem priliz neuchvatilo, protoze napr. cestovni pripojisteni vychazi cca 2x tak draho nez u csob, ktere je svym rozsahem jen o malo horsi
pokud nevymeknes a splacis do konce bezurocneho obdobi, mas embosovanou kartu zadarmo, tak co bys chtel?
23-02-08 12:51, ---.hk.tiscali.cz
zbiejczuk napsal(a):
> Kreditní karty budou v naší nabídce brzo a věřím, že velmi konkurenceschopné.
A budou embosované? Já že bych nemusel nosit hotovost už ani do hospody ... bohužel tam mají jen žehličku a ne terminál 
23-02-08 14:32, 88.81.78.---
Rop napsal(a):
> zbiejczuk napsal(a):
>
> > Kreditní karty budou v naší nabídce brzo a věřím, že
> velmi konkurenceschopné.
>
> A budou embosované? Já že bych nemusel nosit hotovost už
> ani do hospody ... bohužel tam mají jen žehličku a ne
> terminál 
Tak k žehličce do hospody si vem koš s prádlem
:-):-)
25-02-08 13:58, ---.kava.tiscali.cz
havlajs napsal(a):
> Suomi, tos šel do Citibank dobrovolně nebo tě telefonicky
> uháněli s kartou 3x týdně jako mě?
> Pokud nedokážeš bez karty žít, tak předpokládám, že
> jsi nějakou měl. Potom nechápu, proč jsi ji rušil dřív,
> než ti měla přijít z mBank.
> Jinak si hlídej těch 55 dní, protože po překročení
> přicházíš o bezúročné období, naskočí ti smluvní
> pokuta 500,-Kč a úrok 26,4%.
Taky jako Vy nechápu proč si někdo zruší účet - když ještě u nového nemá vše co nutně potřebuje...Já ještě mám pořád i starý, protože u nového ještě není vše co potřebuji.
25-02-08 14:20, ---.stockmarket.cz
Myslím, že je to tím, že se člověk spolehl na údaje, které dostal, tzn. karta k účtu do 14 dní. Každý nemůže být génius jako ty a předpokládat nedodržení termínů. Pro mě jsou zatím nabízené služby postačující, proto jsem zrušil účty u bank "vyžírek" a vsadil na ubezpečení mBank. Ano uznávám byla to chyba, myslet si že 14 dní je 14 dní. Proto taky řeším tu kreditku u konkurence.
25-02-08 15:05, ---.kava.tiscali.cz
No já nevim, ale od začátku tu bylo na fóru dost příspěvků ve kterých se psalo, že mBank nestíhá, tak osobně jsem termín nebral jako určující, ale pouze jako orientační. Jináč díky za poklonu s tím géniusem:-):-)
25-02-08 16:17, ---.173.broadband6.iol.cz
Suomi, pokud nedokážu bez něčeho žít (viz tvoje karta), tak se toho nebudu zbavovat dřív, než mám k dispozici plně funkční náhradu. Nechápu, proč teď brečíš, žes "musel" využít služeb "jakési" Citibank, která se teď navíc raduje, že ulovila další ovečku do svého řídnoucího stáda...
Kreditka Citibank - to myslíte vážně?
25-02-08 16:29, ---.azdvzb.cz
Vážení pánové či dámy,
diskuse v tomto tématu mne donutila podívat se na stránky instituce (záměrně nepoužívám slovo banka), o níž je zde řeč. Poplatek 3,5% za výběr hotovosti, 2,3% při prosté splátce, a to ještě zcela nelogicky z aktuálního zůstatku (!?!), 550 Kč za mimořádnou splátku, karta tzv. ZDARMA, ovšem jakýchsi 450 Kč za bezpečnostní klíč... Nechápu, co klienti této instituce hledají právě u mbank, když jsou ochotni dobrovolně platit takové sumy??? Existuje ještě něco dražšího než je CB? Vždyť čtvrtina toho, co si půjčíte, jde jen na poplatky, ne-li víc...
V minulosti jsem bohužel jejich kreditku vlastnil také, zprostředkoval to můj bývalý zaměstnavatel. Když mi posléze dorazily poštou jejich obchodní podmínky, po jejich přečtení mi zešedivěly vlasy, nehledě na to, že již po 14 dnech od doručení karty a následně další 2 měsíce po jejím zrušení jsem měl možnost přesvědčit se o tom, že jehovisti jsou proti CB spolkem neškodných skautíků...
Pokud máte problémy s čekáním na kartu, zavolejte si na Mlinku, kde se pravděpodobně dozvíte jako já, že ji nemáte objednanou, a do 6 kalendářních dní vám přijde. A od CB utíkejte co nejrychleji, pokud se vám to ve zdraví podaří.
Re: Kreditka Citibank - to myslíte vážně?
25-02-08 16:36, ---.stockmarket.cz
Váš názor na CB vám neberu. Mě zajímaly jen platby u obchodníků s tím, že bych si samo hlídal 55 bezúročné období. Vím, že výběry z bankomatů jsou hodně drahé.
Co se týká karty, tak je samozřejmě objednaná, zjišťoval sem si to hned po podání žádosti 7.1.2008 na mLince. Vše bylo OK. Reklamaci jsem podal minulý týden.
25-02-08 18:04, ---.scnet.cz
Odpověď na Kreditka Citibank - to myslíte vážně?
Autor: pavel_r (---.azdvzb.cz)
Datum: 25-02-08 16:29
Až bude mít Mbank "Kreditní kartu" tak si nic jiného nepřeji aby měla podmínky alespoň jako Citibank. To je zadarmo a to všechno 55 dní bezúročné období, které se nemusí hlídat, protože si banka dlužnou častku 5 dní před skončení bezúročního obbobí sama strhne. Kreditka je na placení u obchodníků a ne na výběry z bankomatů. A ten bezpečnostní klíč bych taky bral, je to v součastnosti nejlepší zabezpečení IB. A stál, pro stávající zákazníky 250Kč. (Teď stojí 450Kč). Na výběry z bankomatů tu mám debetní kartu mBank k mKontu.
25-02-08 18:15, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
presne tak, mam kreditku citibank dva roky a jeste jsem za ni nezplatil ani korunu - jen 250 za ten kalkulator - ktery byl v akci kdyz ho zavadeli. hlidam si bezurocne obdobi a vlastni penize se mi zatim uroci, nemam zapotrebi si na kreditku pujcovat dlouhodobe takze 2,3% me opravdu netrapi a kdybych nahodou mel potrebu splatek, dostanu to na mnohem mensi urok kdyz si domluvim splatkovy kalendar nebo hotovost na zavolanou - k tomu se take vztahuje ten poplatek 500,- za predcasne splaceni nikoliv ke splaceni toho co jsem platil kartou. pro me je dulezite, ze mam embosovanou kartu zdarma, ze mam online prehled kolik jsem a za co utratil, ze je na kreditce fotka kdyz mi ji nekdo slohne a ze se ji nemusim bat zablokovat protoze mi pak prijde zdarma nova... kreditka citibank se musi pochopit a pak je bezkonkurencni
25-02-08 18:35, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
jeste jsem chtel dodat, ze kdybych si vybiral kreditku dnes, rozhodoval bych se mezi citibank a novou kreditkou ING ktera vraci 1% z nakupu na penzijni pripojisteni ING - ovsem jestli jsem to spravne pochopil, tuto kreditku bude spravovat GE a tem bych se opravdu nerad dostal do rany... neembosovane pseudo karty jinych spolecnosti pro me nejsou zajimave, nebot na ne si clovek ani nezarezervuje v zahranici hotel a pri placeni se na me budou koukat jak na zjeveni. a co se tyce vyberu z bankomaty tak na ne kreditka opravdu neni 
25-02-08 19:17, ---.karneval.cz
Taky mám kreditku bez účtu od CB, ale přes kyslík ( O2 ). Bez problémů s ní platím v obchodech a na benzinkách a jednou za měsíc zaplatím. Anoi to pořádně hlídat nemusím, protože mi vždy dojde složenka, podle které zadám příkaz. Nedávno si pořizoval kluk nový PC, tak jsem ho za něho zaplatil kreditkou a od něho vyinkasoval hotovost. Dnes to samé, když si pořizoval něco jiného, takže pro mne je to jako bezúročná půjčka.
25-02-08 20:05, ---.scnet.cz
Má někdo zkušenost s touto kartou?
http://www.ing.cz/cz/products_and_services/pension_insurance/vernostni-kreditni-karta/vernostni-kreditni-karta-new.html
25-02-08 20:56, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
mas blbe odkaz
http://www.ing.cz/cz/products_and_services/pension_insurance/vernostni-kreditni-karta/vernostni-kreditni-karta-new.html
to je ta karta o ktery jsem mluvil, ale podle kvality tech stranek mam pocit, ze se teprve pripravuje... kazdopadne se zda ze to bude pres GE money a k tem bych se dostal velmi nerad musim popremyslet to jedno procento zni lakave
25-02-08 21:18, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
a ja ten odkaz mam take blbe a to jsem ho tam zadal spravne, asi to nejak zlobi - jsou potreba odstranit mezery
City trvalo 4 měsíce, než vydala kreditku
26-02-08 11:30, 168.224.160.---
Jen pro pobavení - Citibank trvalo 4 měsíce, než vydali kreditku mojí ženě. Napřed udělali chybu při vyřizování žádosti, pak už se prošvihl nějaký jejich termín, tak se musela podat nová žádost, pak měl přijet kurýr, ale omluvil se a domluvil nový termín, v novém termínu se bez omluvy nedostavil, po 14-ti dnech v City zjistili, že měl prý autonehodu, domluvil se další termín, kurýr opět bez omluvy nedorazil, po dalším týdnu v City zjistili, že se mu porouchalo auto. Dali jsme jim poslední šani - této naštěstí kurýr využil a dostavil se. Takže myslím, že mBank je na tom ještě docela dobře.
26-02-08 14:25, ---.gov.cz
V podstatě cokoliv od CitiBank je drahé, o tom tu byla řeč. Snad jen s tím rozdílem, kdy dogmaticky sludujete splatnost v rámci bezúročného období, což užitné vlastnosti takové karty značně snižuje.
http://fincentrum.idnes.cz/vyhnete-se-nejhorsim-bankovnim-produktum-ukazeme-vam-je-pk8-/fi_osobni.asp?c=A080221_170524_fi_osobni_fibSuomi napsal(a):
> Váš názor na CB vám neberu. Mě zajímaly jen platby u
> obchodníků s tím, že bych si samo hlídal 55 bezúročné
> období. Vím, že výběry z bankomatů jsou hodně drahé.
26-02-08 14:58, ---.eurotel.cz
Vsak je vystizne shrnuta v tom clanku cos na nej poukazoval:
Pro toho, kdo "udrží své dluhy na uzdě" a dokáže plně bezúročného období využívat, je nejlepším řešením kreditní karta Citibank. Nabízí totiž nejdelší období bez úroku − až 55 dnů. Při částečných splátkách však je úrok spjatý s úvěrem čerpaným právě kreditní kartou Citibank vůbec nejvyšší, a to hned 26,4 % ročně.
Jeste dodam, ze vedeni je zadarmo a je embosovana - narozdil od vetsiny konkurence - takze my co se udrzime na uzde mame jasno a vy ostatni se holt budete muset poohlidnout jinde
Kazdy mesic si protahnu cca 30% limitu a na konci bezurocneho obdobi ho zaplatim a pucuju si dal = prachy mam pujceny furt a nic za to neplatim...
26-02-08 15:53, ---.karneval.cz
přesně tak!! Dokonce bych přidal, že než zaplatím minulý měsíc, tak už mám rozpůjčováno na další měsíc, abych využíval plně těch 55 dní 
27-02-08 12:01, ---.karneval.cz
s tm s tebou souhlasim, za kreditku Citi neplatim ani korunu, tak porad nevim o cem tu ostatni pisi. Myslim ze drtiva vetsina z nich si plete obycejnou debetni kartu co jim dava mBank s kreditni kartou.
27-02-08 22:54, ---.54.broadband9.iol.cz
Z došlého měsíčního výpisu CITI CLASSIC kreditní karty [doručeno poštou v pondělí 25.2.2008] - cituji doslova:
Platíte-li kreditní kartou u obchodníka – ať už v ČR nebo v zahraničí, nebudou vám účtovány žádné poplatky. A navíc můžete využít až 55 dnů bezúročného období. Splatíte-li celý zůstatek na kreditní kartě do data splatnosti uvedeného na výpise [= teď do 17.03.08], nebude vám účtován žádný úrok a využívali jste prostředků banky zcela zdarma!*
*netýká se výběrů z bankomatů
Svoji splátku poukažte prosím na :
číslo účtu: ………
kód banky: ….
variabilní symbol: ……….
Shrnutí:
dlužná částka za minulé období: 0,00 Kč
předchozí zůstatek: 0,00 Kč
nákupy/výběry hotovosti/hotovostní programy: KKKKK,HH Kč [=celková častka k úhradě]
úroky/poplatky: 0,00 Kč
splátky/kredit: 0,00 Kč
[1. JMÉNO PŘÍJMENÍ] – číslo karty …. xxxx xxxx ….
Datum transakce Referenční číslo Popis transakce Částka (Kč)
DD.MM.RR [11 číslic] [název příjemce platby kartou místo platby kartou] KKKK,HH
[další platba]
[další platba]
[2. JMÉNO PŘÍJMENÍ] – číslo dodatkové karty …. xxxx xxxx ….
Datum transakce Referenční číslo Popis transakce Částka (Kč)
DD.MM.RR [11 číslic] [název příjemce platby kartou místo platby kartou] KKKK,HH
[další platba]
[další platba]
[další platba]
[další platba]
2) Nemusím pátrat ve výpisech (jako dřív), komu jsme to tehdy vlastně platili.
Dříve - naprosto nepoužitelná čísla účtů, kam a komu ty peníze přes karty šly, všechno společně se všemi dalšími příkazy a inkasy.
Teď - za celý uvedený měsíc (20.-20.) přehledně jména a místa, kde jsme tehdy platili hotovostně kartami. Každou kartu zvlášť. Mimo všechny ostatní platby z účtu.
3) Od 20. února „platíme“ dál naše nákupy uvedenou kartou. Skutečně je zaplatím až 12. dubna – opět jedním příkazem z mKonta. 3,5% z těch nákupů zůstanou na našem eMaxu,
Existují dobré a špatné dluhy. Špatné dluhy o peníze připravují, dobré dluhy peníze přinášejí.
Těším se, co lepšího v oblasti placení kartou (výběr hotovosti současnou kartou je bez konkurence) nám připraví
.
28-02-08 13:03, 80.188.226.---
Zrovna jsem se chtěl zeptat, zda to tak jde, že např. 25tého v měsíci mě u CITI dojde výpis, že mám třeba 15tého v dalším měsíci zaplatit 3tisíce. Ale v období od došlého výpisu tu kartu zas použiju třeba utratím další 2 litry, ale když toho 15týho zaplatím ty tři co mě poslali, tak je vše OK, ne? A já vesele utrácím do dalšího výpisu..
28-02-08 14:37, ---.54.broadband9.iol.cz
Oberon napsal(a):
> ... zda to tak jde, že např.
> 25tého v měsíci mě u CITI dojde výpis, že mám třeba
> 15tého v dalším měsíci zaplatit 3tisíce. Ale v období od
> došlého výpisu tu kartu zas použiju třeba utratím další
> 2 litry, ale když toho 15týho zaplatím ty tři co mě
> poslali, tak je vše OK, ne? A já vesele utrácím do
> dalšího výpisu..
Je to přesně tak.
Tzv. "Aktuální zůstatek" = částka k zaplacení (jsoui platby kartou v předchozím období 20. - 20.) do "Datumu splatnosti" = 15. (až 17. podle prac. dnů) v následujícím měsíci - zadarmo, platím-li pravidelně v termínu.
Výpis dojde tři prac. dny po 20.
Mezitím (po 20.) samozřejmě platím dál, což mi přijde zase další měsíc ve výpise k úhradě.
Znáte nějakou jinou hru, kde byste k pravidelnému placení kartou nemuseli mít k té kartě účet a všechny platby platili z jiné banky jedním příkazem až další měsíc a to všechno úplně zadarmo? 
28-02-08 15:03, ---.cust.termsnet.cz
Dobrý den. Zajímalo by mne, jak je to s platbami touto kreditní kartou v zahraničí, ne infoline Citibank mi nebyli schopni odpovědět. Prostě, v jakém kurzu se platba zúčtuje, jaký je poplatk pro MC. Děkuji za odpověď
28-02-08 20:32, ---.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz
tak to bohuzel nedokazu presne rict, kdyz uz jsem se rozhodnul pouzit kartu v zahranici nikdy jsem to podrobne nezkoumal, ale rozdilu vetsiho nez 2% od stredu bych si vsimnul, vzdy to bylo nakonec min, nez na kolik to rychle spocitala moje vnitrni kalkulacka
28-02-08 20:47, ---.cust.termsnet.cz
Díky za odpověď. Prostě to nebude nic strašnýho a bez potíží tím jde platit i v cizině.
28-02-08 22:57, ---.54.broadband9.iol.cz
punta napsal(a):
> ... jak je to s platbami touto
> kreditní kartou v zahraničí ... v jakém kurzu se platba
> zúčtuje, jaký je poplatek pro MC.
Obchodní podmínky pro držitele Citi kreditních karet…
http://www.citibank.cz/czech/consumer-banking/czech/files/obpkarty.pdf
6.8 Kartové operace v zahraniční měně
Pokud provedete kartovou operaci v jiné měně než v českých korunách, převedeme
tuto operaci na české koruny, a to podle našeho směnného kursu platného v den
připsání kartové operace na vrub Vašeho kartového účtu. Tuto částku připíšeme na
vrub Vašeho kartového účtu.
Kurzovní lístek
http://www.citibank.cz/czech/consumer-banking/czech/docs/kurzy.jsp
Nevybíra-li se hotovost (=valuty, a to nikdy s Citi Classic kreditkou nedělat!) a platí-li se s ní u obchodníka mimo ČR, použijte pro přepočet na Kč z jejich kurzového lístku kurz devizy prodej (= za jednotku cizí měny zaplatíte v korunách vždycky tu vyšší částku), kurz devizy střed v kurzovém lístku Citibank nemají.
Za platbu kartou v zahraničí (ale ani v ČR) vám vaše banka nebude účtovat žádný poplatek. Více : http://www.mastercard.com/cz/personal/cz/viceokartach/vyhody.html
Chci se stát klientem 
Katalog produktů
Anketa
Víte, co je Kodex České bankovní asociace – Mobilita klientů?
Předchozí anketa
Jak chcete slavit 3. narozeniny s mBank?
Hlasujte pro svůj tip do 23.8.
Více info najdete v Průvodci.
mKoncert - narozeniny s populární českou skupinou
329
Pohádkové narozeniny - s pohádkovými divadly, akce hlavně pro děti
171
mPosvícení - narozeniny v duchu českých tradic
252
mLive - narozeniny v duchu ranní show dvojice Mareš a Hezucký
121

Polska - polski
Slovenská - slovensky