mFórum

konkurence bank v nabídce kreditních kar...

masoreti :: 19-02-08 11:05

Zpět Zobrazení - strom

konkurence bank v nabídce kreditních karet

19-02-08 11:05, ---.249.broadband9.iol.cz

1

zajímá mě, jak si vedou banky v nabídce kreditek. pište, prosím; banka, úrok (p.a., p.m.) poplatky, limity, bezúročné období, dodatkové karty, poplatek za výpis, IB, provázanost s účtem a další zajímavosti, prosím neplést sem debetní karty k účtu. díky

Re: konkurence bank v nabídce kreditních karet

19-02-08 12:10, ---.i2net.cz

2

Neumíš si to najít na webu sám?

19-02-08 12:22, ---.satra.cz

3

Nejlepší z hlediska používání kreditní karty ve smyslu : měsíc platím (pozor - nevybírám hotovost!) a pak celou částku další měsíc uhradím zpět = žádné úroky, žádné poplatky, nic = k tomuto je nejlepší klasicka kreditka od Citibank. Tam si neúčtují nic za vydání, nic za vedení, nic za výpisy, nic za vše bezhotovostní. Další dobrá kreditka je Moneycard od GE Money, tam je sice vedení 290 ročně, ale když člověk dosáhne jistých obratů za rok, je vedení odpuštěno a pokud se opět používá jen na bezhotovostní platby s jednorázovou celkovou úhradou, je opět vše zdarma. A oboje vydají bez nutnosti jakéhokoliv účtu u daných bank. Pokud si chce člověk na pár dní vypůjčit hotovost z kreditky, není špatná kreditka České spořitelny Visa kredit plus, tam je za výběr jen 6 Kč a úroky se sice počítají od okamžiku výběru, ale když to není půjčka na půl roku, tak se to dá přežít. Dá se říct, že každá banka má dnes již solidní nabídky kreditek, stačí si jen vybrat ... .

19-02-08 12:25, ---.satra.cz

4

P.S. - možná někomu přijde zbytečný platit kreditkou a pak to oměsíc pozděj vše zase vracet, ale je to pohodlný způsob plateb, kor když je to prostě vše zadarmo, tak proč čerpat průběžně ze svých peněz, když můžu z cizích a vždy jen jednou za měsíc to vše vrátit. nehledě na to, že si tím i člověj získává jistou bonitu a průhlednost jeho solventnosti vůči úvěrům a úhradám a to zadarmo.

19-02-08 12:27, ---.satra.cz

5

P.P.S - jediná nevýhoda vlastnění více kreditních karet je v případě žádosti o vysoký úvěr, hgypotéku atd., že klient je v registru veden převážně ve smyslu, že má vydané úvěry ve výši schválených limitů jednotlivých karet a tudíž se může zdát pro jinou banku předlužený a to i v okamžiku, kdy tyto karty keží plně doplacené a netknuté ve skříni a tudíž človek nedluží ani korunu, ale podle registru dluží třeba deseti či statisíce = nasčítané limity, které může eventuelně kdykoliv čerpat bez taní ze všech karet ... .

osobne

ex-mRada

19-02-08 12:37, ---.galance.net

6

Petulak1980: Ta kreditka od Citi Bank má jak veliký limit? Dá se s ní platit přes internet? Musí k ní být u Citi Bank nějaký účet?

19-02-08 12:54, ---.satra.cz

7

Ne, účet tam mít nemusíš. A limit záleží na platu, běžně dávají trojnásobek tvé průměrné čisté mzdy. Platit přes net můžeš, vyjma sázkových serverů.

19-02-08 13:04, ---.249.broadband9.iol.cz

8

jenom upřesním, že mě spíš zajímají praktické zkušenosti, nikoliv údaje, které banky uvádějí na webu.

19-02-08 13:08, ---.satra.cz

9

No však, já nejsem dealer Citibank, já jsem uživatel a jako uživatel jsem nejvíce spokojen s kreditkou Citibank za výše uvedeného způsobu užívání. Zkušenosti mám s Cetelem, Raiffeisenbank, Citibank. GE Money bank, s Českou spořitelnou, s Home Creditem atd., nejlepší pro mě je karta od Citibank, protože je absloutně bez zatížení, pokud člověk nevybírá hotovost.

19-02-08 13:30, ---.249.broadband9.iol.cz

10

to petulak:

sorry, to nebyla reakce na tebe, tvé info vítám, jen jsem chtěl upřesnit o co mi šlo. ve vedlejším tématu o kontokorentech to někdo nepochopil, tak jsem tu poznámku hodil i sem.

19-02-08 13:47, ---.i4g.tmcz.cz

11

Před časem jsem napsal:
Mně osobně by se velmi zamlouvala "mezinárodní kreditní karta Visa Classic", kterou mi nabízeli v mé původní bance a která údajně poskytuje:
- úvěrový limit ve výši 50 000 Kč bez doložení příjmu
- možnost využít kdykoli bezúročné obdodí až 45 dnů
- zvýhodněnou úrokovou sazbu 1,33% při překročení bezúročného období
- možnost sledovat karetní transakce přes internet díky aplikaci Online Card.
Chápu však, že mBank má zase jiné přednosti. kvůli nimž k ní od své původní banky přecházím, a že člověk prostě nemůže chtít vše. Ale jak se říká, líná huba - holé neštěstí, takže co kdyby.
A dostal jsem odpověď:
pre daniela: kreditna karta Visa Classic s uvedenymi (a este lepsimi) parametrami Vas caka od Dubna/Kvetna tohto roku...
Peter (produkty mBank)

Takže vážení, dočkejte času a myslím, že potom nebude co řešit.
l

19-02-08 13:56, ---.i4g.tmcz.cz

12

Sorry, zapomněl jsem uvést, že ta zvýhodněná úroková sazba je 1,33 % p.m. neboli měsíčně. Ale až po uplynutí 45 dní bezúročněho období. takže se neděste.

19-02-08 13:58, ---.symbol.com

13

ale nezapoměl

ivok24

ex-mRada

19-02-08 14:04, ---.de.ibm.com

14

Rad bych se tu diskutujicich uplne hloupe (zdravime rsikoru!) zeptal, co presne znamena "bezurocne obdobi az 45 dni". Konkretne mam problem se sluvkem "AZ"

RPI

19-02-08 14:13, 88.103.114.---

15

Bezúročné období končí k určitému datu, tzn. např. k 15-tému dni v měsíci, ale na platby z předchozího měsíce, takže co je utraceno 1-ho dne v tomto měsíci můžeš zaplatit až 15-ho následující měsíc, tj 45 dní, co je utraceno 25-ho to už jen 20 dní.
ivok24 napsal(a):

> Rad bych se tu diskutujicich uplne hloupe (zdravime rsikoru!)
> zeptal, co presne znamena "bezurocne obdobi az 45 dni".
> Konkretne mam problem se sluvkem "AZ"

19-02-08 14:41, ---.i4g.tmcz.cz

16

Takže když se rozšoupnu poslední den v měsíci, tak mám na vyrovnání dluhu pouze 15 dnů? No to je teda zrada. Já myslel, že to je 45 dní ode dne, kdy jsem tu sekeru zatnul. Přece nebudu utrácet vždy jen prvního.

19-02-08 15:20, 65.115.69.---

17

Daniel napsal(a):

> Takže když se rozšoupnu poslední den v měsíci, tak mám
> na vyrovnání dluhu pouze 15 dnů? No to je teda zrada. Já
> myslel, že to je 45 dní ode dne, kdy jsem tu sekeru zatnul.
> Přece nebudu utrácet vždy jen prvního.

Ale zase nemusíš hlídat, jestli je to teprve 40, nebo už 46 dní. Prostě do patnáctýho to vyrovnáš.

Mě se to teda takhle líbí víc.

19-02-08 15:42, ---.scnet.cz

18

Mám kreditku od Citibank : limit 120000Kč./měsíc Další pro mě velkou výhodou bylo, že ji dostala i manželka ( dvě karty na jeden účet), která vté době měla příjem 0Kč a tudíš v žádné bance ji kreditku s 0Kč přijmem nedaly. Dávat pozor na včastné placení nemusim, protože si banka sama strhne 5dní před termínem dlužnoučástku (toto samoplacení jsem si musel objednat) a všechno je zadarmo.

19-02-08 17:16, ---.feld.cvut.cz

19

To Daniel: Moje zkusenost s Citi je takova, ze transakce provedene v poslednich dvou prac. dnech jsou zauctovany az dalsi mesic, takze posledniho dne v mesici bych se nebal...

20-02-08 11:14, ---.249.broadband9.iol.cz

20

mě jednou nabízela citi kartu na shellce, ale tam byl nějaký větší poplatek (cca 1000) a neuměli si strhnout inkasem celou dlužnou částku z účtu jiné banky, pouze minimální splátku. na tom to pro mě ztroskotalo, protože bych to musel pořád hlídat. jinak se mi to celkem pozdávalo. ty máš běžný účet u citi?

20-02-08 17:08, 199.64.72.---

21

Ta Shell Citi Kreditka ma pro tebe vyznam, jen pokud vice mene pravidelne tankujes na Shellce. Jak spravne pises, rocni poplatek za ni je 850Kc. Za to se ti ale za kazde tankovani u Shellu vraci na kartu 3% z ceny pohonych hmot a 1% z jakychkoli jinych nakupu (TESCO, internet, dovolena, holic, proste cokoli...). O ty penize, ktery se ti takto vrati na kartu, pak zaplatis mene pri tankovani u Shellu v dalsim mesici. Je to dobry, ale ne pro kazdeho. Ja to mam a jsem spokojeny. Ale musi si to kazdy zvazit, zda se mu to vyplati nebo ne. Zdravim! Tomas

osobne

ex-mRada

21-02-08 10:00, ---.galance.net

22

Takže to vypadá, že v současné době má nejlepší nabídku na kreditní karty CITI Bank? Požaduje CITI Bank nějaké potvrzení o výši platu? Dá se tou kartou převést všechen kredit na bankovní účet v ČR?

markot

mRada

21-02-08 10:16, ---.vsb.cz

23

osobne napsal(a):

> Dá se tou kartou převést
> všechen kredit na bankovní účet v ČR?

Umožňuje toto vůbec nějaká kreditka na českém trhu? Já jsem se s tím zatím nesetkal. Určitě by v takovém případě neplatilo bezúročné období, stejně jako to je třeba při výběrech z bankomatů.

osobne

ex-mRada

21-02-08 10:22, ---.galance.net

24

markot: No nevím, podle mě by to teoreticky šlo přes nějakou internetovou peněženku, např. PayPal. Ale nezkoušel jsem to, takže nevím.

21-02-08 10:31, ---.87.broadband6.iol.cz

25

Stejná, jako nabídka od Citi, je nabídka Baťa VISA karty. Pokud jsi zákazníkem u Bati, nebo jiných do programu Renome zapojených obchodníků, dostaneš rovněž zdarma jejich kreditní kartu. Vydává ji UniCredit bank, rovněž netřeba tam mít účet. Navíc sbíráš body do Baťa klubu, takže na konci období dostaneš slevový šek na konkrétní částku, kterou ti odečtou při nákupu, třeba u toho Bati.

21-02-08 10:41, 199.64.72.---

26

Nechci tvrdit, ze ma CitiBank nejlepsi kreditky. To asi ani obecne nelze rict. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Faktem je, ze klasicka kreditka je u Citi zdarma a ma az 55-denni bezurocne obdobi, coz, myslim, zadna jina banka v CR nenabizi. Takze pokud ti chodi vyplata az po 15. v mesici, tka to jiste ocenis co se tyce potvrzeni o prijmu, ten potrebujes pro vydani klasicke kraditky. Pro tzv. Co-brandovou kreditku, coz je prave ta Shell Citi Kreditka nebo CSA Citi Kreditka, tak tam potvrzeni nevyzaduji, nicmene se te na to pri zadosti zeptaji. Vysi uveroveho ramce obvykle nastavuji na 3nasobek cisteho mesicniho prijmu. Tady je treba ale dat pozor, ze v uverovem registru jsi jako majitel kreditky s uverovym ramcem x Kc veden jako aktualni dluznik x Kc, i kdyz treba ve skutecnosti zadny uver z kreditky aktualne necerpas. Daji se i prevest penize na bezny ucet. Neplati tam bezurocne obdobi, ale je tam nejaka vyhdonejsi urokova sazba. Nabizeli mi, tusim, cca 13% p.a. Takto lze cerpat az polovinu uveroveho ramce. Co mi vadi je, ze nabizeji jen Rodinne cestovni pojisteni za 79Kc/mesicne, coz mi prijde hodne, zvlaste kdyz rodinu nemam

osobne

ex-mRada

21-02-08 10:57, ---.galance.net

27

Mě jde hlavně o to, jestli lze všechen kredit z té karty převést na běžný účet tak, abych nemusel platit úrok v tom bezúročném období, které je na platby obchodníkům. Jestli by to šlo např. pomocí nějaké internetové peněženky? Příklad: můj účet u PayPal odebere z kreditní karty všechen kredit 100 000 Kč a já si je následně z PayPalu pošlu na eMAX, kde je nechám skoro 55 dní úročit i když je budu mít bezúročně zapůjčeny a pak vrátím těch 100 000 Kč z eMAXu zpět na účet kreditní karty.

4honza

ex-mRada

21-02-08 11:07, ---.dhl.com

28

To je samozrejme nemozne - pujcit si zadarmo z kreditky hotove penize (nebo prevedene na ucet) a ulozit si je na sporicim uctu; to by byla charita a to zadna banka nedela.

A kdyby se to i neurocilo, jako napr. na charge AMEXu, tak to zaplatite jinak - vyber z hotovosti z bankomatu si uctuji za 4% z castky.

To ze vam nejaka (citi)banka pujcuje "zadarmo" svoje penize je jednak proto, ze dostane svoji provizi za platbu kartou(cimz pri rozumnem obratu na karte pokryje naklady) a jednak proto, ze dobre vi, ze priblizne polovina nezvladne zaplatit v terminu a plati uroky jako mourovati - a nekteri se uz dostanou do takove situace, ze ten kredit na kreditni karte ani nedokazou splatit cely a plati a plati...

osobne

ex-mRada

21-02-08 11:14, ---.galance.net

29

4honza: No dobře, já vím, že to oficiálně nejde. Ale teoreticky by to dle mě šlo pomocí té internetové peněženky.

markot

mRada

21-02-08 11:26, ---.vsb.cz

30

Pomocí internetové peněženky, která si za takovou platbu z kreditky na účet vezme minimálně 2%.

Já jsem párkrát zaplatil kreditkou něco pro bratra nebo otce, kteří mi peníze hned poslali převodem a já je poslal na splátku úvěru až o měsíc později. Pro mě to byla vlastně bezúročná půjčka od UniCredit, kterou jsem si ještě zúročil na eMaxu. Ale šlo jen o pár tisíc (platil jsem to já z jiných důvodů než vydělat na úrocích) a nedá se to takto pravidelně (ne vždy po mně někdo něco chce koupit).

Zpět Zobrazení - strom

Chci se stát klientem Chci se stát klientem

Katalog produktů

Anketa

Víte, co je Kodex České bankovní asociace – Mobilita klientů?

Předchozí anketa

Jak chcete slavit 3. narozeniny s mBank? 
Hlasujte pro svůj tip do 23.8. 
Více info najdete v Průvodci.

mKoncert - narozeniny s populární českou skupinou

329

Pohádkové narozeniny - s pohádkovými divadly, akce hlavně pro děti

171

mPosvícení - narozeniny v duchu českých tradic

252

mLive - narozeniny v duchu ranní show dvojice Mareš a Hezucký

121